Vakantieboerderij La Bauche

In de directe omgeving kunt u terecht voor al uw boodschappen; er zijn diverse supermarkten en prima warme bakkers. Verder zijn er banken, een postkantoor, een VVV en diverse restaurantjes met terassen en een "menu du jour" waar u voor een klein prijsje een echt frans menu krijgt.

In de omgeving van La Bauche zijn diverse zwemgelegenheden, fietsroutes, grotten ( van Padirac waar u met gondels door kunt varen) en vele wandelpaden. Voor kanovaren kunt u terecht bij Le Saillant in de rivier de Vézère (20 minuten rijden) of in de Dordogne.

Eveneens op 20 minuten rijden vindt u het Lac de Pontcharal bij Vigeois, en zuidwaarts het Lac de Causse bij Brive.. In Objat, 5 kilometer verderop, is een nieuwe recreatieplas opengesteld. Golfen behoort ook tot de mogelijkheden, in Limoges en in Brive.

Brive is een middelgrote stad met een oud centrum en prachtige gerestaureerde panden. In het museum "La benche" kunt u de oude ambachten van de streek bewonderen. Ook kunt u een oude distilleerderij bezoeken. U kunt er uitgebreid winkelen en vergeet daarbij niet de zaterdagochtendmarkt. Op zondagmorgen is er een gezellige markt in Objat. Er zijn goed bewaarde kastelen in de omgeving zoals die van Pompadour (15e eeuw) met haar nationale paardenrenbaan en stoeterij. In de zomer worden er wedstrijden gehouden. Kasteel Hautefort (20 kilometer) heeft een schitterende kasteeltuin en is zeker een bezoekje waard. Voor dagtochten kunt u verschillende bezienswaardigheden combineren. De beroemde grotten van Lascaux bij Montignac en die bij Les Eyzies, de tuinen van Terrasson of Eyrignas, de steden Sarlat en Périgueux en de stadjes Turenne, Collonges-la-Rouge of St. Robert. Evenals het schitterend gelegen en wereldberoemde Rocamadour (oude bedevaartplaats op weg naar Santiago de Compostella in Spanje). Er zijn aquaria te bezoeken in Rocamadour, Limoges en Le Bugue (bij Les Eyzues. In Le Buygue is ook een openluchtmuseum met oude ambachten. In Souillac is het musée de l'automate (bewegende poppen. In Sarlat is onder andere een automuseum te vinden.

Kortom, u hoeft zich niet te vervelen! Het landgoed La Bauche staat ook garant voor een heerlijk rustige omgeving. U zult geen last hebben van het geluid van bijvoorbeeld een snelweg, de nachtrust wordt in het ergste geval verstoord door het geluid van een uil.

De Limousin is een steenrijke streek, het biedt eigenlijk alles wat het vakantiehart begeert. Kronkelende beekjes en beroemde rivieren wedijveren om de schoonheidsprijs voor het mooiste stukje landschap. Zij banen zich een weg door de intens groene valleien, omzoomd door uitgestrekte bossen. Pittoreske dorpjes met geveltjes vol geraniums en hartelijke inwoners, imposante steden met een Romaans verleden en de talloze uitnodigende meren, vervolmaken het beeld. Inderdaad is de Limousin een van de weelderigste streken van Frankrijk. Geflankeerd door de Auvergne aan de ene kant, en de Dordogne en Lot aan de andere kant, zijn de Périgord-invloeden hier nadrukkelijk aanwezig. Dat geldt ook voor de befaamde roodbruine Limousin-koe. Er grazen er tallozen op het dak van de Limousin, het "Plateau de Millevaches", plateau van 1000 bronnen. Het landschap is sterk heuvelachtig en op veel plaatsen nog zeer ongerept, zoals in de schitterende vallei van de Dordogne. Hier prijken de eeuwenoude stadjes Argentat en Beaulieu. Maar ook andere grote rivieren weten bewonderenswaardige steden aan hun oevers. Zoals de Vézère, die bijna volledig het oude vestingstadje Uzèrche omringt, of de rivier de Corrèze met de bekende en trotse steden Brive en Tulle. Trots vanwege hun rijke historie, hun monumentale bouwwerken, hun festivals en hun markt. De zaterdagmarkt van Brive is de meest levendige, een festijn om rond te banjeren! De 2000 jaar oude stad Limoges mag misschien nog trotser zijn. Bijvoorbeeld op de majestueuze gotische kathedraal en 12e- eeuwse bruggen over de rivier de Vienne. Of op zijn porselein; Limoges is er bekend door geworden in de hele wereld. En dan de honderden meren, met een oppervlakte van meer dan 3000 hectaren. Goede bekenden zijn ...

Verblijf

Appartement Meer Info

Stacaravan 1 Meer Info

Stacaravan 2 Meer Info

Chalet Meer Info